Tastatura ieftina pentru calculator

Nu sunt genul care sa investească in tastatura. Pana la un moment dat chiar nu m-a interesat nici ce mouse folosesc. Dar am avut o perioada in care am intrat in lumea gaming-ului, semi profesionist as zice eu.

Nu ma duceam la competiții, însă ajungeam la un nivel destul de înalt al jocului. Iar pentru Counter-Strike iti trebuie ceva profi ca sa poți juca asa cum trebuie. De multe ori talentul se si „educa” cu echipamentul pe care il ai. Asa ca, din perioada aceea am învățat ce înseamnă sa ai un mouse bun.

Trecând de o tastatura la alta, de la un mouse la altul am văzut comportamentul acestora, cât de bine se modelează pe mana, cât de rapid scrii cu tastatura. Pana la urma, senzația oferita de acestea este alta de la prima atingere.

Tastatura de mai jos este disponibilă aici.

Pentru ca am avut un accident cu o cana vărsată, a trebuit sa îmi schimb tastatura. Nu a fost o tastatura foarte scumpa, cred ca am dat sub 30 de lei pe ea, simpla, fara butoane ajutatoare, dar care m-a ajutat în multe situații. Nu era ca o tastatura de laptop, nu era firava, dar îmi făceam treaba cu ea. In plus, butoanele de End, Delete, Page Down, erau la locul lor, nu combinate si aruncate pe undeva.

Asadar, pentru ca n-am avut timp de alergat prin oras, ca in „tinerete” am decis sa iau de pe internet. Oricum beneficiam de transport gratuit, din punctul meu de vedere este mult mai comod asa.

Tastatura mecanica sau tastatura iluminata?

Niciuna dintre ele nu mi-a prezentat interes. Ma joc de mai bine de 15 ani pe calculator, am învățat tastele, nu se mai pune problema tastatului. Iluminatul mi se pare o copilărie, o unealta de marketing a unora.

Tastatura mecanica pentru mine produce prea mult zgomot. Nu zic ca nu este mai comod sa o folosești, ca nu iți obosesc degetele atât de repede, dar… parca este mai bine cu 300-400 de lei in buzunar…

Într-adevăr, beneficiile sunt fără doar și poate diferite. Dacă stai câteva ore pe un calculator poți supraviețui și cu ceva mai slab, dacă stai ore întregi și dacă lucrezi de pe calculator ai nevoie de o tastatură cât mai performantă. Poate fi una mecanică și, de ce nu, cu RGB.

Tastatura ieftina si buna?!

Dupa asa ceva m-am uitat, nu sunt 100% multumit, dar eu zis ca este decent. Trebuie doar sa ma obisnuiesc cu tastatura. Intr-un final am ales Logitech K120, varianta bussiness, varianta pe care am crezut-o eu mai ok. In plus, am facut un „pachet” intre mouse-ul Logitech pe care il am si aceasta tastatura.

Curierul a sosit cu o cutie mare, apoi am desfacut-o si am dat de o cutie mai mica, ca mai apoi sa dau de tastatura.

Nu am dat o avere pe tastatura, ~60 de lei, insa ma asteptam sa am o cutie mai decenta pentru tastatura.

tastatura-logitech

Asa cum vedeti in pozele de mai jos, cutia este dintr-un carton foarte ieftin, de parca as fi cumparat un carton de oua.

Să nu pui deloc culoare, sa nu te intereseze deloc de clientul final mi se pare o prostie. Mai ales într-un domeniu care a ajuns într-un punct critic, cel al trecerii spre gadgeturi mobile, spre laptopuri/ tablete/ telefoane.

7 Comments

  1. Tudor 27 martie 2014
    • Yamasha 27 martie 2014
  2. Octavian 8 aprilie 2015
  3. Omar 13 iulie 2015
    • Yamasha 13 iulie 2015
  4. Simion Cornelia 1 august 2018
  5. florin 2 august 2018

Leave a Reply

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.