Spre ce tip de laptop ne orientăm?

Știu că sunt în urmă cu articolele, dar poate va fi timp și pentru aici. Din păcate, lucrurile nu seamănă unele cu altele. Nu e timp pentru fiecare lucru pe care dorești să îl faci.

Așadar, trebuie să prioritizăm după cum se poate. Tot sper ca până la Ryzen 2 să ne mai revenim un pic.

Trecând peste acest lucru, vreau să punem în discuție o comparație, hai mai bine zis să facem un studiu despre laptopuri.

Știm bine că bugetele în România nu sunt atât de mari. Când vorbim de un laptop vorbim de o investiție. Unii se chinuiesc, însă, foarte mult să aibă un buget pentru așa ceva.

De multe ori, dacă ne gândim bine, foarte multe persoane fac rate pentru a lua un laptop. Din punctul meu de vedere este greșit acest lucru atât timp cât va pierde vremea pe laptop. Dacă va face ceva care îi va aduce plus valoare, de ce nu?

Eh, ideea articolului este următoarea: laptopsecond-hand.ro sau căutăm oferte laptopuri?

Când există buget mare deja nu se mai pune problema: alegem nou, cât mai performant. Dar când există un buget limitat spre ce ne îndreptăm?

Având în vedere că discutăm despre niște gadgeturi ce nu pot primi un upgrade foarte ușor cred că ar fi util să fim foarte atenți la alegerea pe care o facem.

Trebuie să ne gândim că, dacă alegem un model entry level, dar nou cu garanție, s-ar putea să fie slab dotat. Fug atât de mult de Intel Atom și Intel Celeron încât mi se face pielea de găină.

Dar se poate face și un mix între un laptop second hand și unul refurbished. Sigur că trebuie să aveți cunoștințe mai multe în cazul ăsta, să recunoașteți ce probleme are laptopul, dacă au fost aduse modificări, dacă este second hand sau nu.

Voi ce preferați? Nou și ieftin sau vechi și ceva mai performant?

Ca o completare, eu eram ferm convins anul ăsta că îmi voi lua un laptop nou. Nu știu sigur dacă o voi face, dar sigur îmi voi comanda piese pentru cel vechi, ca să-l resuscitez. Mă refer la un modul WiFi, la o baterie, o carcasă sau chiar un display.

12 Comments

 1. Iasha 4 decembrie 2017
 2. Sorin 8 martie 2018
  • Yamasha 8 martie 2018
   • Cristian 9 martie 2018
 3. Constantin 8 martie 2018
  • Yamasha 8 martie 2018
   • Constantin 8 martie 2018
    • Yamasha 8 martie 2018
     • Constantin 8 martie 2018
     • Yamasha 8 martie 2018
 4. Radu 8 martie 2018
  • Yamasha 9 martie 2018

Leave a Reply

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.