Ryzen încă nu este ceea ce trebuie pentru Premiere Pro

Am avut ocazia, în săptămânile acestea, să mă mai joc cu câteva laptopuri. Am avut la test 4 laptopuri de la următoarele branduri:

 • Asus
 • Dell
 • Lenovo
 • MSI

Nu vreau să fac o concluzie despre unul sau despre altul pentru că vorbim de modele oarecum diferite. Unul are 1060 de 3GB, altul AMD, iar altul se diferențiază cu un procesor ULV.

Am făcut câteva teste, pe partea de Premiere Pro. Știu că la noi sunt foarte puține teste de genul și am zis că trebuie să merg un pic spre zona asta.

Așadar, am pus cea mai nouă versiune de Premiere pe fiecare dintre laptopuri și am făcut o secvență nouă cu conținut FULL HD și 4k, am pus stabilizare, am pus LUT și slow motion.

Totul ca Premiere-ul să sughițe.

Modelele care aveau placă video de la AMD nu erau recunoscute de Premiere Pro. La modul că nu puteai să te folosești de CUDA ca să îți randeze secțiunea.

Concluziile pe care le-am tras au fost următoarele:

 • procesoarele ULV de la Intel sunt din ce în ce mai bune(Coffee Lake)
 • randarea pe HDD este mult mai slabă față de SSD. Asta dacă nu vorbim de clasicul cache pe un SSD, captura pe un HDD și export pe alt HDD
 • AMD-ul(Ryzen 5 1600) nu bate Intel nici când vine vorba de procesor desktop pus pe un laptop: Intel Coffee Lake 8550U. Faptul că procesorul se duce în 4 GHz, iar memoria RAM lucrează la frecvențe mai mari poate face diferența
 • AMD nu mai este cald, dar încă este zgomotos.

Nu am pus grafice pentru că testele au fost făcute adhoc. În plus, un test corect ar fi trebuit să fie făcut având la bază fix aceleași configurații pentru a trage o concluzie 100% perfectă.

Ca idee, am exportat cu AMD-ul în ~ 21 de minute acel filmuleț, iar cu procesorul 8550U s-a dus undeva la 20 de minute. O mică abatere o poate avea hard disk-ul pentru că unul era WD, unul Seagate.

Voi continua să mai testez, în paralel, și alte laptopuri pentru a trage concluzii mai bune.

Atât AMD, cât și Intel vor scoate serii noi de procesoare. Ryzen 2 se discută deja despre el, sunt laptopuri ULV pe piață, dar nimic extraordinar.

La Intel se discută de adăugarea de procesoare noi pentru Coffee Lake. La fel, avem aceste ULV-uri, dar se vor lansa cât de curând și modele HQ pe piață. Au fost deja anunțate.

4 Comments

 1. Sorin 1 aprilie 2018
  • Yamasha 1 aprilie 2018
 2. Crystal 2 aprilie 2018
 3. Dan 10 aprilie 2018

Leave a Reply

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.