Placa video compatibila cu Premiere Pro

Știu ca am mai vorbit despre plăcile video profesionale si in multe alte cazuri, însă dacă avansezi in meseria asta, începi sa aduni tot mai multe informații. Din moment ce foarte multe persoane au început sa isi achiziționeze DLSR sau chiar mirrorless, sa intre in industria nunților si a botezurilor, sa pozeze sau sa filmeze, evident ca piața se dezvolta si pe partea tehnica.

Unii prefera sa monteze de pe laptop, dar nu este întotdeauna cea mai buna soluție. E mult mai rapid sa montezi la un calculator cu cel putin doua monitoare. Ai mai mult spațiu de lucru, vezi tot ce ai nevoie, iti aranjezi fișierele mai bine.

Daca este sa vorbim despre programele de editare, toate se aseamana, majoritatea fac update-uri constant, dar pana la urma conteaza ce idei ai si felul in care stii sa folosesti programul.

Mi s-a pus de curând întrebarea următoare: care sunt placile video compatibile cu Premiere Pro?

Am stat un pic si m-am gandit, dar am ajuns la concluzia ca nu iti trebuie o placa video speciala pentru editarea video. Poti sa o faci si pe o platforma veche, pe socket 775, chiar nu este obligatoriu sa fie AMD sau INTEL.

Discutia incepe sa se niseze atunci cand principalul lucru pe care il faci pe calculator este editarea video sau foto.

Iată și alte articole pe același subiect

 1. Vrei un PC pentru editare? Încercăm să-l configurăm aici?
 2. Citește mai multe despre plăcile video
 3. Temperaturi pentru plăcile video de top

In cazul acesta trebuie sa analizezi bine bugetul pe care il ai pentru upgrade, daca merita sa folosesti intotdeauna cel mai nou soft de editare, in cazul nostru Premiere Pro.

Chiar nu trebuie sa ne achizitionam un sistem foarte performant daca nu facem zi de zi lucrul asta, poate chiar daca nu facem bani din editare. Cu greu putem sa folosim si placa video integrata pentru editarea simpla, chiar daca vom astepta mult mai mult sa randam si sa exportam fisierele.

Cea mai recenta versiune de Adobe Premiere Pro este destul de consumatoare de resurse, dar avand in vedere ca are foarte multe optiuni, multe îmbunatățiri cu care poti sa iti optimizezi timpul, merita facut upgrade.

Insa, pentru lucruri banale, o versiune mai veche de Premiere Pro va rula mult mai bine pe sistemele vechi.

Placa video compatibila cu Premiere Pro

Se promoveaza foarte mult pe internet plăcile video nVIDIA, cu nucleele CUDA, care ajuta in editarea video destul de mult. Dar nici plăcile video AMD nu stau rău în aceasta privință.

Totusi, prima care a realizat acest lucru este nVIDIA, asa ca si-a castigat un public foarte bun, toti recomanda nVIDIA pentru editarea video. Daca veti cauta pe internet despre OpenCL, veti vedea ca si AMD sta destul de bine in aceasta privinta.

Iar pentru necunoscatori, CUDA si OpenCL nu sunt totul. Cred ca stiti foarte bine, daca ati mai lucrat cu Premiere Pro ca exista foarte multe pluginuri bazate pe GPU(placa video, CUDA, OpenCL), dar sunt si destul de multe pluginuri scrise pentru CPU(procesor).

Daca noi folosim pluginuri pentru CPU in majoritatea timpului, nu avem niciun beneficiu, CUDA si OpenCL vor fi in idle.

Ce placa video recomandati pentru Premiere Pro?

Asa cum am zis si mai sus, se poate edita cu orice placa video, doar ca timpul de raspuns al brutului, timpul pe care il asteptam la randat, poate fi mai mare, depinde cat de slab este calculatorul. Ar trebui ca sistemul sa fie echilibrat.

Daca nu avem un buget foarte mare, se poate alege o varianta pe AMD, fără nicio problema de compatibilitate. Totuși, nVIDIA nu sta doar in marketing. Plăcile lor video sunt un pic mai reci, nu sunt chiar atât de zgomotoase si fiabile. Daca ne îndreptăm spre o configurație pe AMD, va trebui sa luam in calcul si schimbarea cooler-ului după o anumita perioada.

Am cunoscut persoane care se plangeau ca nu le merg filmuletele in Premiere Pro fluent si ca vor sa schimbe placa video. E posibil ca problema sa nu fie de la placa video, ci de la hard sau felul in care seteaza programul de editat video.

placa video recomandata pentru premiere pro

Asa cum vedeți și în poza de mai sus, totul este randat de CUDA pentru ca nu am pus niciun efect bazat pe CPU. Nu avea niciun rost sa mai randez fișierele pe hard, pentru ca de acest lucru se ocupa placa video.

Tot in video, special am dat click pe „Full”, optiune foarte buna pentru cei care nu au un calculator performant.

Daca aveți nevoie de o părere referitoare la o viitoare achiziție, puteți sa comentați. Daca vreți sa faceti upgrade de placa video, trebuie sa îmi spuneti ce sursa aveti, ce procesor si ce placa de baza aveți. In felul asta vom ști dacă sunt compatibile, dacă merita un upgrade de placa video sau nu.

7 Comments

 1. Vali Paduraru 7 martie 2017
  • Yamasha 8 martie 2017
   • Vali Paduraru 8 martie 2017
   • Sorin Mitrea 8 februarie 2018
    • Ninel 10 ianuarie 2019
     • Yamasha 10 ianuarie 2019
 2. Media Ovidiu 20 ianuarie 2019

Leave a Reply

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.