E interesant să procesezi foto și video pe monitor mare. Cât mai mare

De curând, am primit în teste câteva monitoare. Pe unele, chiar dacă au titulatură de gaming, cred că le-aș putea numi monitoare de editare video. Nu va fi un articol mare, nu va fi un articol cu teste, doar vreau să vă spun câteva sugestii și concluzii pe care le-am tras de când editez cu monitor de 32′.

Configurația mea este cu 2 monitoare în paralel, de 24′. Îmi părea o configurație ideală pentru editarea video.

Dar odată ce testezi monitoare mai mari, vrei mai mult.

Momentan, nu m-aș duce în direcția de monitor cu rezoluție 4k, dar o configurație cu 2 monitoare de 28′ mi-ar surâde. QHD chiar. Full HD, după părerea mea, e optim pentru 24′. Dacă mărești prea mult densitatea de pixeli s-ar putea să nu fie cea dorită.

Îmi place ceea ce am văzut pe un monitor de 32′ nu tocmai ieftin. Îmi place ce detalii am văzut atunci când am editat în Premiere, îmi place că în Photoshop și Capture One ai detaliile mult mai ușor evidențiate și poți corecta mult mai ușor defectele atunci când procesezi fotografii.

Îmi place ideea de monitor mare, cu opțiune de PiP, dar momentan nu e ceea ce trebuie. Mi-ar plăcea să pot face ușor split screen, ca și cum ar fi 2 monitoare, fără o ramă pe mijloc.

Altfel, cât nu ține de editare, ci de utilizarea calculatorului și de a naviga pe site-uri aș zice pas. Nu suntem pregătiți pentru rezoluții QHD. Site-urile nu sunt adaptate. De la magazine online până la blogul ăsta.

8 Comments

 1. Titus 25 iulie 2017
  • Yamasha 26 iulie 2017
   • Titus 26 iulie 2017
    • Yamasha 26 iulie 2017
     • Titus 28 iulie 2017
     • Yamasha 28 iulie 2017
 2. Marian B. 18 aprilie 2018
  • Yamasha 18 aprilie 2018

Leave a Reply

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.