Diferența între Z270 și H270. Noile plăcile de bază compatibile cu Kaby Lake

Kaby Lake a venit. Ca de fiecare dată cei de la Intel au avut grijă ca marketing-ul să își facă simțit prezența mai mult decât este cazul. Practic, dacă vorbim despre Kaby Lake, vorbim și despre o performanță nesemnificativă. În testele sintetice cel mai bun procesor de la Kaby Lake scoate un scor cu 5% mai mare față de Skylake. Este obișnuința celor de la Intel. Își fac de cap cât timp AMD stă la cutie.

Unele bârfe ne spun că AMD-ul va fi peste Kaby Lake. Rămâne de văzut.

În articolul acesta vom discuta despre plăcile de bază noi lansate, compatibile cu noua generație de procesoare. Da, sunt compatibile și cele vechi, dar trebuie să faceți upgrade la BIOS. În timp, probabil că vor veni plăcile de bază cu revizii noi, actualizate la Kaby Lake.

Avem 2 noi chipset-uri:

  • Z270
  • H270

Ca de obicei, varianta cu Z poate să fie overclock-ată.

În tabelul de mai jos aveți specificațiile complete pentru noile plăci de bază. Am văzut modele de la Asus și MSI interesante bazate atât pe Z270, cât și H270.În mare, diferențele sunt bazate pe conectori. Ca întotdeauna vă recomand să alegeți un sistem echilibrat, cu o placă de bază ATX, ca să puteți să puneți toate componentele așa cum trebuie.

Dacă aveți nevoie de procesoare business trebuie să știți că veți avea 3 chipset-uri disponibile:

  • Q270
  • Q250
  • B250

Nu voi intra în detalii cu acestea pentru că sunt prea puțini în România ce investesc în așa ceva.

Diferența între Z270 și Z170

Mă pun în situația celor care vor dori să facă upgrade la Kaby Lake și nu știu ce chipset să aleagă. Dar putem alege și o placă de bază bazată pe Skylake, care, probabil, va fi mai ieftină sau să mergem pe varianta actualizată.

3 Comments

  1. Cosmin 5 ianuarie 2017
  2. aalex 3 februarie 2017
    • Yamasha 4 februarie 2017

Leave a Reply

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.