Cum știi dacă un laptop 2 în 1 este bun?

Suntem la jumătatea anului 2018. Sunt mai bine de 5 ani de zile de când se discuta de netbook-uri. Ele au fost alternativa pentru laptopurile noastre. A fost nevoie de tot mai multa portabilitate, mai ales în zona de business. Așa că am ajuns sa avem laptopuri cât mai mici. E drept că fiabilitatea nu a fost punctul forte al laptopurilor mici, mai ales cele care aveau procesoarele Intel atom. Eu unul am avut ceva de furcă cu ele și am prieteni ce au stat numai și numai în service cu acestea.

Vremurile au trecut și tot mai multi producători au simțit oportunitate în a lansa ultraportabile. De aici a fost doar un pas până la apariția modelelor 2 in 1.

Avem mai multe variante de laptopuri 2 in 1:

 • modele cu touchscreen
 • modele fără touchscreen

Eu unul le apreciez pe ambele, dar personal nu as achiziționa un model cu touchscreen. Încă nu este tehnologia suficient de matura, iar culorile nu sunt wow deloc. E drept, nu am stat să văd dacă s-ar putea îmbunătăți în vreun fel tehnologia, dar e clar că nu mi-a plăcut ceea ce am văzut până acum. Prefer calitate, nu cantitate. Iar dacă tehnologia nu este optimă voi evita. Chiar dacă… nu rămân în pas cu trendurile.

Întotdeauna am apreciat un model care poate să îmi ofere cele mai bune culori posibile.

Eh, limitările sunt foarte foarte mari pe zona aceasta. Cu alte cuvinte, dacă ar fi un display cu tehnologia OLED și un display cu touchscreen…as prefera prima variantă.

Dar tehnologia este mult prea diferită și mult prea nouă. Cu siguranță nu vom vedea laptopuri 2 în 1, care să aibă touchscreen, cu ecran OLED. Cel puțin, nu curând.

Să zicem că, pe undeva, ți-ar plăcea să ai un laptop 2 în 1 ca să te poți juca la orice oră.

La ce m-aș uita dacă aș dori un laptop 2 în 1 în 2019?

Cu alte cuvinte, să zicem că ne orientăm spre cel mai bun laptop 2 în 1. Sigur că un prima recomandare ar fi să vă orientați spre un ultrabook, nu spre un 2 în 1.

Totuși, aș investi un pic spre un model bun care să te ajute în timp, să poți să îl folosești ceva ani buni de acum încolo.

De exemplu, nu aș merge pe Asus Transformer Book sub nicio formă, chiar nici pe modele de la Acer.

Dar aș recomanda modelele premium ce îți spun ceva, ce te fac să crezi că îți spune o poveste, că trebuie să îl ai acasă. Poate un Lenovo Yoga, poate un HP Pavilion.

9 Comments

 1. Constantin 24 iulie 2017
  • Yamasha 24 iulie 2017
 2. Dragos 27 iulie 2017
  • Yamasha 27 iulie 2017
 3. Mario 3 septembrie 2017
  • Yamasha 4 septembrie 2017
   • Mario 4 septembrie 2017
    • Yamasha 5 septembrie 2017
     • Mario 5 septembrie 2017

Leave a Reply

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.