Calculator ieftin pentru office

La munca am primit o sarcina în plus. Stati liniștiți, este Romania, se întâmplă mereu lucrurile acestea. De ce va spun vouă aceste lucruri?

Pentru ca, intr-un fel sau altul, se leaga cu subiectul blogului. Si anume, trebuie sa achizitionam cateva calculatoare pentru birou. Pe langa unul mai pretentios, care va fi pentru editare video, trebuie sa achizitionam si cateva calculatoare ieftine, pe care sa le folosim la office, un VLC, filmulet pe Youtube si… cam atat. Nimic spectaculos. Bugetul nu este unul mare, iar noi vrem sa mai achizitionam si alte lucruri.

Calculator foarte ieftin de tip office

In rândurile următoare voi încerca sa fac cel mai ieftin calculator pentru office. Va fi cea mai iefina configurație pe care o pot face.

Pentru ca este un sistem office, nu voi insista nici pe componente premium, ci pe o configuratie care sa mearga. Un document Word poate fi scris cam cu orice calculator. Voi alege un procesor cu placa video integrata, un procesor ieftin.

calculator ieftin

Sursa pentru acest sistem ieftin este la pachet cu carcasa. Am pus o carcasa Segotep, cu o sursa de 500W. Face parte din categoria pocnitoarelor, dar având in vedere ca nu avem o placa video integrata pentru sistem, nu avem DVD RW si alte consumatoare, ne permitem sa alegem ceva mai subțire.

Cel mai ieftin calculator pe platforma Intel

Poate ca se mai puteau face ajustari, insa am preferat ca placa de baza sa fie in format ATX. Ar mai fi fost si o placa de baza ieftina, pe mATX, dar nu imi place ca sistemul sa fie inghesuit, fie el unul de office.

Hardul a fost unul destul de rapid, de fapt denumirea completă este de SSD – Solid State Drive. Este cea mai rapidă formă de stocare. E perfect pentru cei care nu vor să stocheze foarte mult pe calculator.

Configurația finala este disponibila mai jos:

Dacă este nevoie de mai multă putere puteți să înlocuiți plăcuța de RAM cu una de 16 GB. Deja, în 2019, 8 GB reprezintă minimul unui sistem ieftin, chiar dacă vorbim de cele office. Nu văd rostul unei plăci video dedicate, procesorul are una integrată decentă pentru a scoate o factură la imprimantă și de a face task-uri ușoare.

Mă bucură faptul că tot mai multe sisteme gata făcute de office sunt din ce în ce mai performante și cu dimensiuni tot mai mici.

12 Comments

 1. Tudor 22 noiembrie 2013
  • Yamasha 22 noiembrie 2013
 2. Tudor 23 noiembrie 2013
  • Yamasha 24 noiembrie 2013
 3. Tudor 25 noiembrie 2013
  • Yamasha 25 noiembrie 2013
 4. nae 29 septembrie 2014
  • Yamasha 29 septembrie 2014
 5. nae 29 septembrie 2014
  • Yamasha 29 septembrie 2014
 6. nae 29 septembrie 2014
  • Yamasha 30 septembrie 2014

Leave a Reply

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.