Calculator desktop va muri?!

Se discuta tot mai mult pe internet despre declinul calculatoarelor de birou(desktop-uri). Statisticile arata ca lumea prefera tot mai mult dispozitivele mobile sau dispozitivele mai mici, mai ușor de transportat, cu design modern, cu foarte, foarte mult marketing la baza.

Acesta din urma a devenit reprezentativ pentru noi. Daca v-ati uitat pe internet la felul in care s-a derulat lansarea Samsung Galaxy S7 veti vedea practic un S6 putin periat, cu 2-3 senzori pe alocuri.

Piata gadgeturilor mobile creste foarte mult, deja nu mai vorbim de sisteme de operare precum Windows sau Linux, usor, usor, am adoptat Android si IOS.

Asta inseamna evolutie, e normal ca lumea sa doreasca alte gadgeturi, nu sa faca mereu upgrade la vechile calculatoare.

Calculatorul este pentru toata lumea?

Din punctul meu de vedere, nu toti avem nevoie de un calculator performant, ci mai degraba de un gadget cu care sa putem avea acces la internet, sa postam ceva rapid pe Facebook, sa citim o stire, sa cautam ceva pe Google.

Pentru aceștia, o tableta, un telefon un pic mai mare, eu zic ca este soluția perfecta. Poate chiar si un laptop dacă vrem sa urmărim un film mai comod, desi putem conecta foarte usor si tableta la televizor. As putea recomanda si tableta pentru jocuri, deși eu nu sunt total de acord cu asta… experiența pe un PC este mult mai ok.

Dar daca vrem ceva mai mult. Daca vrem editare video, daca vrem sa deschidem un Photoshop, sa editam 3d?

Eu zic ca intotdeauna vor exista calculatoarele numite workstation. Inca mai este nevoie de calculatoare puternice, calculatoare ieftine, asa ca nu cred ca va disparea prea curand calculatorul desktop.

pc desktop

2019 doresc să fie un an tot mai productiv pentru mine așa că voi dori să îmi mai iau un monitor și să fac 3 monitoare pentru editare și pentru lucrurile pe care doresc să le fac cât mai rapid.

3 Comments

  1. Bogdan 27 februarie 2014
  2. nicolae 3 aprilie 2014
    • Yamasha 4 aprilie 2014

Leave a Reply

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.