Noutațile anului 2016 în legătură cu AMD, Intel, nVIDIA

Știu că sunteți foarte mulți abonați la blog. La mine în statistici arată că sunteți peste 1000 care citiți și câte aproape 1000 de oameni ce ne vizitează zilnic. Pentru asta țin să vă mulțumesc.

2016 este un an al lansărilor. Toată lumea va lansa câte ceva: Amd, nVIDIA, Intel. Spun toată lumea pentru că, în anii trecuți, cei de la AMD au cam tras chiulul.

Dar Intel nu i-a lăsat în pace și i-au obligat să lanseze și ei procesoare cu 14 nanometri și procesoare compatibile cu DDR4. Automat vor fi lansate și plăci de bază pe AM4.

Procesoarele lansate de AMD vor purta denumirea de AMD Zen și vor fi pe socket AM4. Data de lansare nu este cunoscută, dar se așteaptă a fi lansate la sfârșitul anului.

Dacă este să vorbim despre plăcile video acestea vor fi lansate mult mai rapid. Atât AMD, cât și nVIDIA pregătesc noi generații de plăci video. Se anunță modele foarte interesante de la AMD, cu un consum redus de energie.

Eu sper să se alinieze cu nVIDIA pe high end și, de ce nu, să fie chiar mai performante decât aceștia. La AMD vom avea denumiri precum AMD R7 400.

Dacă tot vorbim despre nVIDIA și aceștia pregătesc o lansare. Se vorbește tot mai mult despre nVIDIA Pascal ce vor avea denumiri de genul GTX 1080. Lansarea ar trebui să vină în mai, aproape în aceeași perioadă cu AMD.

Leave a Reply

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.